2023 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis

Bene įspūdingiausias apžvalgos bokštas: iš čia atsiveria ežerėlių rojus

Lietuva, garsėjanti įvairiapusišku kraštovaizdžiu, turi daugybę paslaptingų kampelių, kurie slepia savo grožį. Vienas tokių paslėptų perlų yra Biržų rajone esantis Kirkilų apžvalgos bokštas, kuris teikia neįkainojamą galimybę tyrinėti nuostabų ežerėlių kraštovaizdį, miškų ir mėgautis ramybe.

Kirkilų apžvalgos bokštas yra tikras gamtos meistriškumas. Pastatytas šalia Kirkilų ežero - tai puikus pavyzdys, kaip žmogaus kūrybiškumas ir gamtos harmonija geba susijungti. Bokšto konstrukcija yra išskirtinai moderni ir saugi, bet tuo pat metu ji nepažeidžia gamtos grožio.

Pakylėtas beveik 32 metrų aukštyje, Kirkilų apžvalgos bokštas leidžia aplankytojams apžvelgti šį nuostabų kraštovaizdį iš visų pusių. Užlipus į apžvalgos bokštą atsiveria stulbinantys vaizdai – 30 vandens pilnų smegduobių, vadinamų Kirkilų draustinio ežerėliais, kurių skersmuo – apie 35 m ir daugiau.
Prie pat apžvalgos bokšto pamatysite ir pažintinį 800 metrų ilgio taką su pontoniniais tilteliais - tai puiki galimybė stebėti šiuos unikalius vandens telkinius iš labai arti. Takas nutiestas per nedideles pelkutes ir pusiasalius su pelkėms būdinga augmenija ir gyvūnija. Pasivaikščiojimo takas veda link liepto, kuriuo pateksite į kitą ežerėlių krantą. O pažvelgę į vandenį nuo lieptelio gal pamatysite ir ežerėliuose gyvenančias purpurinių sierabakterijų kolonijas.

Kirkilų apžvalgos bokštas yra lankytina vieta visais sezonais. Pavasarį stebėsite, kaip gamta atgimsta po žiemos miego. Vasarą mėgausitės nuostabia gamtos žaluma, girdėsite paukščių čiulbėjimą. Rudenį medžiai, ežerėliai įgauna spalvų įvairovę, o žiemą apžvalgos bokštas gali būti iš tikrųjų pasaka, padengta sniegu, ledu ir šerkšnu.

Taigi, jei ieškote vietos, kur galėtumėte pabėgti nuo kasdienių rūpesčių ir pasinerti į gamtos grožį, Kirkilų apžvalgos bokštas Biržų rajone yra puikus pasirinkimas. Čia jūs pajusite tikrąją ramybės ir grožio harmoniją, kurią gali suteikti tik gamta. Nepraleiskite galimybės išvysti Biržų regiono ežerėlių rojų iš aukščiausio taško, kurį pasiūlo šis įspūdingas apžvalgos bokštas.

Patirk romantišką vakarienę žvaigždžių padangėje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Rudens savaitgalio idėja: gamtos oazės apsuptas pažintinis takas

Rudeniui įsibėgėjant, gamta pamažu užmiega po spalvotais lapais ir palieka kvapą gniaužiantį kraštovaizdį. Kol dar stiprūs šalčiai neužplūdo...